Et kulinarisk eventyr

Begi deg på et kulinarisk eventyr til Oslo eller en annen spennende matby.

Er du på reisefot og ute etter kulinariske opplevelser på turen? God og spennende mat og drikke er for mange et krav til hvor man reiser, og hvor man ikke reiser. Her er noen spennende byer og deres essensielle stoppesteder som man bør besøke dersom det kulinariske er en del av din opplevelse:

Oslo

Oslo er Norges hovedstad og en kulturell smeltedigel som har mye spennende å by på i matveien, både hva gjelder restauranter og spesialbutikker som selger råvarer og andre matgjenstander.

Oslo Mathall er definitivt et sted du må besøke. Den ombygde fabrikkhallen på Vulkan ved Grünerløkka består av over 30 spesialbutikker, kafeer og spisesteder som tilbyr mat og drikke av høy kvalitet, med vekt på spesielle varer som ikke finnes andre steder i byen. Her kan både kjøkkensjefer og folk flest handle alt fra råvarer fra norske småskalaprodusenter til utenlandsk spesialimport. Mathallen bør være en del av en kulinarisk Oslo-opplevelse, da det mest spennende og trendy innen norsk og internasjonal matkultur finnes her. Bli inspirert og forført av nye smaksopplevelser i det enorme utvalget av mat og drikke fra alle tenkelige steder, og møt de hyggelige og interessante butikkeierne som virkelig er fagpersoner og de beste i klassen hva angår det de selger.

Tjuvholmen Sjømagasin er en fisk- og skalldyrrestaurant i stort, lyst lokale ved vannkanten på Tjuvholmen. Maten tilberedes på en litt utradisjonell måte, og kokkene bruker kullgrill til det meste. Maten får da en egen finesse og en karamellisert nyanse. Levende hummer og kongekrabbe svømmer i akvariet like ved inngangen, og besøkende får velge ut sine egne sjøkreaturer til måltidet. Sjømagasinet har fire avdelinger: restaurant, chambre séparée, fiske- og delikatessebutikk, og et kompetansesenter som har fokus på fisk, skalldyr og hva som er egnet drikke.

En tallerken sjømat i Bergen

Bergen

Bryggen Tracteursted er den høyest vurderte restauranten i Bergen ifølge flere nettsider, og er plassert i hjertet av hanseatiske Bergen. Her finner man tradisjonelle retter i en moderne og elegant innpakning, som for eksempel bergensk fiskesuppe, akevittmarinert røkelaks, panerte torsketunger, gravet hjort med remulade, rognebærgelé og pottekjøtt — en gammel tradisjonsrik rett fra hjertet av Bergen. Lokalet på Bryggen er preget av konservasjonstanken og respekt for byggets historiske betydning. Restauranten har solide steingulv, værbitte tømmervegger og solide, tradisjonelle trebord og stoler. Den historiske rammen og bruken av lokale råvarer skaper en spennende restaurant sentralt beliggende i Bergen sentrum like ved Fisketorget.

Fisketorget er kanskje Bergens fremste bastion for særnorsk matkultur. Fisketorget er et internasjonalt anerkjent fiskemarked, og tilbyr de fineste og ferskeste råvarene fra havet. Et vidt utvalg av fiskere og selgere tar plass på Fisketorget for å selge dagens ferske fangst til besøkende fiskeelskere og til byens fiskeglade befolkning. I tillegg til fisk og skalldyr selges det også bær, frukt og blomster om sommeren som et frieri til mangfoldet av turister som besøker Bergen fra fjern og nær for selv å kunne oppleve Fisketorget. Har du interesse for selvlagde delikatesser, er Fisketorget det perfekte stedet for å skaffe seg det beste av råvarer fra havet.