Kulinarisk gave?

Mat er ikke lenger hva den var. Ny teknikk gir kokker uendelige muligheter innenfor matlaging. 

Så er jo spørsmålet hvordan kan du og de rundt deg lære noe ny og spennende matlaging? Og hvordan kan dere lære noe om de nye teknikkene?

Les og prøv

Selvfølgelig kan man lære mye med å lese seg opp på ting og så prøve ut. Det er sånn man blir dyktig, øvelse gjør jo mester. Det er også veldig mange spennende matprogrammer som kan inspirere og gi mye kunnskap, som for eksempel Masterchef USA med Gordon Ramsay eller Masterchef Australia hvor Heston Blumenthal stadig er en av gjestene. Han bør absolutt være en inspirasjon for alle som er interesserte i det tekniske aspektet av matlaging, med hans forkjærlighet for molekylær gastronomi.

Cupcakes med blomster

Kurs i vin og mat?

Skal du gi bort en gave og har liten lyst til å kjøpe kokebøker? Da kan et gavekort på kurs i matlaging og vin være aktuelt. Et sted som selger dette er youwish.no hvor du kan finne mange forskjellige kurs i forskjellige matretninger som for eksempel fransk, italiensk, basis kunnskap, cupcakes og sjokolade. Man må jo gjerne lære litt om dessert også? Ingen måltid er komplett uten noe som renser gane og smaksløker.

Er man glad i å lage mat er man gjerne også glad i god vin og andre spennende drikkevarer. Så hvorfor ikke ta en kveld med vinsmaking, eller med egen bartender hjemme på festen? Eller kanskje whiskey, konjakk eller øl er dine favoritter? Eller prøv kroatisk vin.

  • Kroatia har flere tusen år gamle tradisjoner som vinland. Her ble det dyrket druer for nesten 6000 år siden.
  • Under kommunisttida da Kroatia var en del av Jugoslavia, var all privat vinproduksjon forbudt. Mange vinmakere fortsatte å produsere vin i smug, og det er disse vinene som i dag vinner internasjonale utmerkelser.
  • Den kroatiske vindruen crljenac kastelanski anses å være forgjengeren til den italienske primitivo og amerikanske zinfandel.