Mat på godt og vondt

Vi kan ikke leve uten mat, og for de aller fleste er mat og drikke noe å glede seg til. Det finnes noen få som er altfor glade i usunn mat, mens andre er livredde for å spise, siden de tror de blir overvektige av det meste.

 

Mat og drikke er ment å skulle være en glede, men siden vi bor i en verden hvor penger styrer det meste, er det mye som er skjult i matindustrien. Forskning gjøres for at maten skal bli billigere å produsere, og ofte er det bare de med god råd som har mulighet til å spise ordentlig sunt, siden for eksempel økologiske produkter vanligvis er dyrere. Siden det er så mange fargestoffer og e-stoffer i maten, blir både kroppen og tennene påvirket av dem. Fisk og kjøtt inneholder selvsagt bein, og tennene kan også ta skade av alt som er for hardt å tygge på. Noen har fått en tann ødelagt av et veldig hardt stykke frokostblanding, men det å tygge hardt ned på et bein eller et brent stykke svor kan også ødelegge en tann.

Møt årets mange festdager med friske og hvite tenner

Mange typer leskedrikker, kaffe og te kan tære på emaljen og misfarge tennene. Det meste av det vi putter i munnen sliter på tennene, så vi får bare håpe at det i fremtiden vil bli produsert mat og drikke som kan bygge opp tannemaljen, og også gjøre tennene hvitere. Tannlegene opplever generelt en økning av kunder før juletider, siden mange ønsker å møte familie og kolleger med et friskt og skinnende smil. Julebordet på jobben er også en viktig begivenhet for mange, derfor får de tennene bleket og unngår å være flaue over å vise gulnede tenner, klikk her for å se hvor lettvint det kan være å få bleket tennene.