Tradisjonsrik mat i det urbane Bergen

Kombiner det urbane Bergen med tradisjonsrik mat ved å bo på Citybox Bergen og utforske byens spennende utvalg av restauranter og mattradisjoner som virkelig gjenspeiler regionens særegne og tradisjonsrike kjøkken.

Norge er kjent for sine rike tradisjoner innen matlaging og fremvekst av unike råvarer. Det vestlandske kjøkkenet er spesielt kjent over hele verden som en ambassadør for det mest velsmakende og mest unike hjørnet av det norske kjøkken. Som Vestlandets hovedstad er Bergen det åpenbare stedet å besøke for de som virkelig ønsker å bli kjent med tradisjonell norsk mat og mattradisjoner. Ved å bo i moderne og urbane omgivelser på Citybox Bergen i hjertet av byen, havner du i et herlig krysningspunkt mellom moderne teknologi- og hotelløsninger og tradisjonelle norske mattradisjoner. Her er noen restauranter i Bergen som kan tilby deg det beste innen tradisjonell vestlandsk matlaging.

Hus i Bergen

Bryggen Tracteursted

Den høyest vurderte restauranten i Bergen, ifølge flere nettsider, er plassert i hjertet av hanseatiske Bergen. Her finner man tradisjonelle retter i en moderne og elegant innpakning, for eksempel bergensk fiskesuppe, akevittmarinert røkelaks, panerte torsketunger, gravet hjort med remulade, rognebærgelé og pottekjøtt — en gammel tradisjonsrik rett fra hjertet av Bergen. Lokalet på Bryggen er preget av konservasjonstanken og respekt for byggets historiske betydning. Restauranten har solide steingulv, værbitte tømmervegger, og solide og tradisjonelle trebord og stoler. Den historiske rammen og bruken av lokale råvarer skaper en spennende restaurant sentralt beliggende i Bergen sentrum like ved Fisketorget.

Altona Vinbar

Denne restauranten og vinbaren ligger midt i Bergens meget ettertraktede Strandgaten. Menyen er sesongbasert og kan derfor gjennom året tilby retter som salmalaks med limemajones, sennepskarse og eplerogn, jegerskutt villsvin, østerssopp, norske rainbowgulrøtter, «hasselnøttsnø» og sjysaus, og lekre desserter som hjemmelaget sjokoladehavreknekk med appelsinsorbet. Vinbaren og restauranten Altona ligger bare en kort gåtur fra den berømte Bryggen i Bergen, i tillegg til praktisk kort avstand til byens togstasjon.

Marg & Bein

Denne unike restaurantens motto – godt vilt er mer enn bare fileten – ligger i restaurantnavnet. Ulike deler av dyret som vanligvis blir forsømt, brukes i retter som lager en spennende, moderne vri på tradisjonelle norske matretter. Marg & Bein ligger i Fosswincelsgate, like ved Bergens høykulturelle borger, som Grieghallen og samtlige institutter og museer ved Universitetet i Bergen.

Fisketorget

Her er kanskje Bergens fremste bastion for særnorsk matkultur. Fisketorget er et internasjonalt anerkjent fiskemarked som tilbyr de fineste og ferskeste råvarene fra havet. Et vidt utvalg av fiskere og selgere tar plass på Fisketorget for å selge dagens ferske fangst til besøkende fiskeelskere og til byens fiskeglade befolkning. I tillegg til fisk og skalldyr selges det også bær, frukt og blomster om sommeren, som et frieri til mangfoldet av turister som besøker Bergen fra fjern og nær for selv å kunne oppleve Fisketorget. Har du interesse for selvlagede delikatesser, er Fisketorget det perfekte stedet å skaffe seg de beste råvarer fra havet.

Dette er bare noen av de kulinariske opplevelsene Bergen kan tilby. Hos Citybox i Bergen er du sikret en økonomisk, urban og komfortabel opplevelse i hjertet av Bergen og i hjertet av Vestlandets spennende kjøkken.